Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl gerçekleştirilen bursluluk sınavı başvuruları 1 Mart’ta sona erdi. Beklenen sınav günü ise geldi. Bugün on binlerce öğrenci burs alabilmek için bursluluk sınavına girecek. Sınavın öncesinde öğrenciler ve öğrenci yakınları arama motorlarında ı "Bursluluk sınavı saat kaçta başlıyor, kaç dakika sürüyor?" sorularının cevaplarını araştırıyor. İşte, İOKBS sınavı soru sayısı ve sınav süresi hakkında detaylar…

MEB'de "dijitalleşme" mesaisi MEB'de "dijitalleşme" mesaisi

2024 BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre İOKBS bursluluk sınavı21 Nisan 2024 (bugün) tarihinde pazar günü gerçekleştirilecek.

BURSLULUK SINAVI SAAT KAÇTA BAŞLIYOR VE BİTİYOR?

Bursluluk sınavı, 21 Nisan 2024 tarihinde tüm sınav merkezlerinde Türkiye saati ile sabah saat 10.00'da merkezî sistemle aynı anda başlatılıp tek oturum şeklinde düzenlenecek. İOKBS saat 12.00'de sona erecek.

BURSLULUK SINAVI KAÇ DAKİKA, KAÇ SORU?

Sınavda tüm sınıf seviyelerine 100 soru sorulacak ve sınav süresi 120 dakika olacak.

İOKBS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İOKBS sonuçları, 17 Mayıs 2024 tarihinde "www.meb.gov.tr" adresi üzerinden açıklanacak

BURSLULUK SINAVINDA YANLIŞ DOĞRUYU GÖTÜRÜYOR MU 2024

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan açıklamaya göre bursluluk sınavında her öğrencinin 3 yanlışı 1 doğrusunun götürülmesine neden olacak. Bursluluk sınavının detaylarının paylaşıldığı kılavuzda ek olarak şu açıklamalara yer verildi;

Bursluluk sınavı puanı yayınlanan kılavuzun detaylarına göre değerlendirilecektir. Kılavuzun detaylarında yer alan bilgilere göre tüm öğrencilerin cevap kağıtları özel optik okuyucular ile okunacaktır.

Bursluluk sınavında sorulan tüm derslerin sorularının doğru ve yanlış sayıları belirlenecektir.

Her derste bulunan yanlış cevap sayılarının üçte biri belirlenecek ve bu belirlenen sayı doğru cevap sayısından çıkarılarak ham puanlar ortaya çıkarılacaktır. Bu sayede her öğrencinin dört farklı ham puanı ortaya çıkacaktır.

Her öğrencinin ham puanı belirlendiğinde bursluluk sınavı puan belirleme işlemi gerçekleştirilecek ve bu puanlar sınava girmiş olan öğrencilerin sayılarına bölünerek her ders için bir ortalama ortaya çıkarılacaktır.