İstanbul Boğazı gemi trafiğine kapatılıyor! İşte o saatler arasında... İstanbul Boğazı gemi trafiğine kapatılıyor! İşte o saatler arasında...

Başakşehir ile Çaykur Rizespor, Süper Lig'in 33. haftasında Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda karşı karşıya geldi. Mücadeleyi ev sahibi ekip 2-0 kazandı.

Karşılaşmada Başakşehir, 12. dakikada Dimitris Pelkas ile öne geçerken ilk yarı bu skorla sona erdi. Turuncu-lacivertlilerde son sözü ise 90+4. dakikada Berkay Özcan penaltıdan attığı golle söyledi. Çaykur Rizespor'da Mocsi, Berkay Özcan'ın golü bulduğu penaltıya sebep olduğu için kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Mücadeleyi Başakşehir 2-0 kazandı.

Bu galibiyetle 5.sıraya yükselen Başakşehir, 4. sırada yer alan Beşiktaş ile arasındaki 2 puanlık farkı korudu ve Avrupa kupalarına katılma yolunda iddiasını sürdürdü.

İlk 11'ler

Başakşehir: Muhammed, Duarte, Opoku, Ba, Ömer Ali, Josef, Deniz, Pelkas, Berkay, Figueredo, Piatek

Çaykur Rizespor: Gökhan, Taha, Alikulov, Emirhan, Hojer Olawoyin, Shelvey, Akintola, Varesanovic, Zeqiri, Minchev

İlk yarı

Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında RAMS Başakşehir ile Çaykur Rizespor arasında oynanan karşılaşmanın ilk yarısı, ev sahibi takımın 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

12. dakikada Başakşehir öne geçti. Josef De Souza'nın hızlı kullandığı serbest atışta Çaykur Rizespor ceza yayı önünde topla buluşan Piatek'in şutunda meşin yuvarlak kaleci Gökhan'dan sekti. Altı pas önünde boşta kalan topu Pelkas ağlara yolladı: 1-0.

30. dakikada ev sahibi takım ikinci golüne yaklaştı. Deniz Türüç, yaklaşık 30 metreden sağ çaprazdan çok sert vurdu, top az farkla üstten auta gitti.

31. dakikada gelişen Çaykur Rizespor atağında Olawoyin'in pasıyla topla buluşan Muammer'in kaleyi cepheden gördüğü bölgeden sert şutunda meşin yuvarlak yandan dışarıya çıktı.

45+1. dakikada hızlı gelişen Başakşehir atağında, Pelkas'ın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Piatek, rakibinden topu kurtardı, sağ çaprazdan şutunda meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.

Karşılaşmanın ilk yarısı ev sahibi takımın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.