Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ise topraktaki zehirli atık iddiaları ile ilgili "Toprakta zehirli atığa rastlanmadı. Her gün numune almaya devam edeceğiz Herhangi bir tehlikenin oluşmaması için gerekli çalışmayı yapacağız. Çok şükür bir tehlike yok" ifadelerini kullandı.

Erzincan'ın İliç ilçesinde yaşanan heyelan sonrası toprak altında kalan 9 maden işçisini arama kurtarma faaliyetlerine güvenlik gerekçeleri nedeniyle ara verildi.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, maden sahasında basın mensuplarına arama kurtarma faaliyetlerine ilişkin açıklama yaptı, soruları yanıtladı.

Maden-7

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINA ARA VERİLDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, burada yaptığı açıklamada, güvenlik gerekçesi nedeniyle ara verilen arama-kurtarma faaliyetleri ile ilgili, "Tüm arama faaliyetlerinde önce süreçte çalışan arkadaşlarımızın güvenliğini düşünüyoruz. Sahanın üst kısmında kaymanın aktif hale geldiğini gösteren rapor nedeniyle ara vermiştik. Toprakta kayma hiçbir şekilde durmadı. Bölgede sismik çalışmalar devam ediyor. Son nihai rapora göre, arama faaliyetlerine ara veriyoruz. Yukarıda liç alanındaki aktivasyon durana kadar ara veriyoruz. Büyük metanet gösteren ailelerimize ve aziz milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum" dedi.

Ezel oyuncuları yıllar sonra yeniden bir araya geldi Ezel oyuncuları yıllar sonra yeniden bir araya geldi

Iç-195

"ERKEN GELEMEDİĞİM İÇİN ÖZÜR DİLERİM"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 9 noktadan numune alındığını zehirli bir atığa rastlanmadığını söyledi. Özhaseki, bölgede siyanürle ilgili ölçümlerin sürdüğünü bildirdi.

Bölgeye neden hemen gelmediği sorulan Özhaseki, "Facia yaşandığı sırada tıbbi operasyon geçirmiştim. Geç gelme nedenim budur, erken gelemediiğim üzgünüm, özür dilerim" diye konuştu.

"ADLİ SORUŞTURMAADA SAYI ARTABİLİR"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ise, soruşturmada gözaltı sayısının artabileceğini söyledi.

"Şu anda 6’sı tutuklu 3’ü adli kontrol şartıyla serbest olmak kaydıylsa 9 kişi hakkında adli işlemler devam ediyor" ifadelerini kullanan Bayraktar, "Heyelan riski göz önünde bulundurularak çalışmalar devam ediyor. Aileleri sürekli bilgilendiriyoruz. Madeni bilen insanlar, ne tür zorluklarla birlikte olduğumuzu biliyorlar. Onlarla birlikte olacağımızı ifade ediyorum. İdari ve adli konudaki süreç devam ediyor. Buradaki sorumlu kişilere adli soruşturmalar yapılacaktır. Sayı artabilir." dedi.

01-110

"KÜÇÜK BİR BARAJ İNŞA EDİLECEK"

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Birikme ihtimali olan suya yönelik bir pompa sistemi kuruldu. Maden sahasının adeta küçük bir baraj inşa edilecek. Sahanın bir üst tarafında alana girmemesi için bir bypass sistemi planlanıyor. Herhangi bir tehlike arz edecek durum yok." dedi.

"İHMALİ OLAN HESAP VERECEK"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise, "Çalışanlarımızın sağlığı ve güvenliği konusunda araştırmalarımız devam ediyor. Kök nedenlerin bulunması noktasında müfettişlerimizin çalışmaları sürüyor. İhmal ve kusuru olan kim varsa adalet önünde hesap vereceğini belirtmek isterim." şeklinde konuştu.

TOPRAKTA ZEHİRLİ ATIĞA RASTLANMADI

Maden sahasında açıklama yapan Çevre,Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ise "Toprakta zehirli atığa rastlanmadı. Her gün numune almaya devam edeceğiz Herhangi bir tehlikenin oluşmaması için gerekli çalışmayı yapacağız. Çok şükür bir tehlike yok. Bu bizim için önemliydi. Biz çalışmalarımızı titizlikle sürdüreceğiz. Yer altındaki suların nehre dökülmesine engel olacak çalışmaları, üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz" dedi.