Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Depremde en büyük belediyelerimizi Hatay'a gönderdik. Ama nüfusu milyonlar olan, konuştuğunda mangalda kül bırakmayan adamlar oraya özel jetlerle, medya ordusuyla gelip selfie çekilip, bırakıp gittiler. Onlar deprem turistiydi" dedi.

Bakan Özhaseki: Antakya’da kentsel dönüşüm yaptırmadılar

Bakan Özhaseki ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'nın Serik ilçesindeki Millet Bahçesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Bakanlara MHP Milletvekili Abdurrahman Başkan, AK Parti Milletvekili Kemal Çelik, Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun, Emlak Konut Genel Müdürü Cengiz Erdem ve AK Parti Serik Belediye Başkan Adayı Veli Vural eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son FETÖ'cü hain de yargıya hesap verene kadar enselerinde olacağız Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son FETÖ'cü hain de yargıya hesap verene kadar enselerinde olacağız

Programda konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Serik'teki tapu sorunuyla ilgili olarak davayı takip edenlerden bilgi aldığını söyledi. Bakan Özhaseki, "Bu seçimlerde biz geleceğimize oy veriyoruz. Düzgün, çalışkan, gecesi gündüzü vatandaş olan bir başkan seçersek o bizim işimizi çözüme kavuşturur. Eğer kendi derdindeyse, hesap kitap derdindeyse o şehirlerin geleceği pek parlak olmuyor. 1994 öncesinde belediyecilikte CHP'nin ideolojik bir tavrı vardı. Çeşmelerden su akmazdı, çöp dağları birikirdi" dedi.

'ONLAR DEPREM TURİSTİYDİ'

Türkiye'nin zor bir coğrafyada bulunduğu söyleyen Bakan Özhaseki, "Cennet gibi bir vatan burası. Bu coğrafyada yaşamanın bedeli var, o da güçlü olmak. Güçlü olmazsanız yaşayamazsınız. En son deprem belası vurdu bizi. 680 bin evimiz, 170 bin iş yerimiz yıkıldı. 18 ilimiz bu depremden etkilendi, 14 milyon insan zarar gördü. İlk geceden itibaren bütün belediyelerimizi bölgeye sevk ettik. Hatay'da CHP var. Depremde en büyük belediyelerimizi Hatay'a gönderdik. Ama nüfusu milyonlar olan, konuştuğunda mangalda kül bırakmayan adamlar oraya özel jetlerle, medya ordusuyla gelip selfie çekilip, bırakıp gittiler. Onlar deprem turistiydi" diye konuştu.

'ANTAKYA'DA KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPTIRMADILAR'

Hatay'da kentsel dönüşüm yapmak istediklerini ancak müsaade edilmediğini söyleyen Özhaseki, "6-7 sene önce şimdiki belediye başkanıyla birlikte Antakya'da kentsel dönüşüm yaptırmadılar. 1 saat yalvardım vatandaşlara ama yaptırmadılar. Binlerce insan öldü orada. Hem yapmıyorsunuz hem yapana mani oluyorsunuz. Askeri olarak güçlü olup, ekonomik olarak kalkınacağız. Hatay Reyhanlı'da 350 milyon lira harcayıp belediyenin yapması gereken suyu çıkarttık. Oradaki su idaresi gidip elektrik aboneliği almıyor" dedi.