GÜNDEM

Elazığ'da 130 Gündür Aranan İbrahim Kaya Ölü Bulundu

Elazığ'da 8 Şubat tarihinden beri kendisinden haber alınamayan 74 yaşındaki İbrahim Kaya’dan acı haber geldi.

Abone Ol

Elazığ'da kış aylarından bu yana devam eden ve tüm şehri derinden sarsan bir kayıp vakası maalesef haziran ayında acıyla noktalandı. 8 Şubat tarihinde evinden ayrılan ve bir daha kendisinden hiçbir haber alınamayan 74 yaşındaki İbrahim Kaya’nın hayatından endişe eden yakınları, durumu vakit kaybetmeden resmi makamlara bildirmişti. O günden bu yana kolluk kuvvetleri ve arama kurtarma ekipleri tarafından yürütülen geniş çaplı çalışmalar, yaklaşık 4,5 ay boyunca aralıksız sürdürüldü. Ancak yaşlı adamın izine uzun süre rastlanamamıştı.

Keban Baraj Gölü'ndeki İhbar Ekipleri Alarma Geçirdi

Arama çalışmalarında uzun süredir somut bir iz bulunamazken, Keban Baraj Gölü'nün Aydıncık köyü mevkisinden gelen bir ihbar tüm ekipleri harekete geçirdi. Suda bir ceset gördüğünü fark eden vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi'ne durumu bildirmesi üzerine bölgeye çok kısa sürede 112 Acil Sağlık, jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. Olay yerine ulaşan arama kurtarma ve güvenlik güçleri, hızlı bir koordinasyonla sudaki cansız bedeni kıyıya çıkarmak için çalışma başlattı.

Kimlik Tespiti Yapıldı: Cenaze Morga Kaldırıldı

Ekiplerin titiz çalışmasıyla sudan çıkarılan cansız beden üzerinde yapılan ilk incelemeler ve kimlik tespiti çalışmaları, acı gerçeği ortaya çıkardı. Bulunan cesedin, kış başından beri aranan 74 yaşındaki İbrahim Kaya'ya ait olduğu kesinleşti. Yaşlı adamın ölüm haberini alan ailesi ve yakınları büyük bir yasa boğulurken, Kaya'nın cenazesi kesin ölüm nedeninin belirlenebilmesi ve otopsi işlemlerinin tamamlanması amacıyla Fırat Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili adli soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor.