GÜNDEM

17,9 Milyar TL'lik Para Prafiğine Operasyon! Dinamikpay Soruşturması: 13 Gözaltı

Bahis ve suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama soruşturmasında Dinamikpay'ın 17,9 milyar TL'lik para trafiği mercek altına alındı. Operasyonda 13 şüpheli yakalanırken 126 banka ve kripto para hesabına bloke konuldu.

Abone Ol

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Dinamikpay Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş. ile şirket yetkilileri hakkında yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul ve Ankara'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 13 şüpheli gözaltına alındı.

17,9 MİLYAR PARA HACMİNE ULAŞILMIŞ

MASAK raporları, TCMB/TÖDEB tespitleri, finansal hareket analizleri ve dijital
inceleme bulguları birlikte şirketin 2024-2025 yılları arasında yaklaşık 17,9 milyar TL para transferi hacmine ulaştığını, olayın münferit işlem hareketlerinden ibaret olmayıp, merkezinde ödeme kuruluşu bulunan organize ve çok katmanlı bir finansal suç yapılanmasına işaret ettiğini ortaya çıkardı.

İSTANBUL VE ANKARA'DA EŞ ZAMANLI OPERASYON

TCMB denetimleri ve MASAK analiz raporlarında tespit edilen eylemler kapsamında operasyon için düğmeye basıldı.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince İstanbul ve Ankara'da eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Belirlenen adreslerde arama ve el koyma tedbirleri uygulanırken 13 şüpheli gözaltına alındı.

8 ARAÇ, 33 KONUT VE 50 ARSAYA EL KONULDU

Soruşturma kapsamında suç tarihinden sonra edinildiği belirlenen şüpheli mal varlıkları da mercek altına alındı.

Bu kapsamda suçtan elde edildiği tespit edilen 8 araç, 33 konut ve 50 arsaya el konuldu. Ayrıca 126 banka ve kripto para hesabına bloke işlemi uygulandı.

Dinamikpay Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş.'ye de İstanbul Sulh Ceza Hakimliğinin kararıyla el konuldu.

Soruşturma kapsamında, 2 şüphelinin yurt dışında olduğu ve 1 şüphelinin de adresinde bulunmadığı tespit edildi.

Soruşturmaya dair çalışmalar devam ediyor.