Henkel’in üretimi durdurma kararının ardından Sunlight kalıp sabunları fiziksel mağazaların raflarından tamamen kaldırıldı. Stokların tükenmesiyle birlikte ürün, artık yalnızca bazı uluslararası online alışveriş sitelerinde oldukça yüksek fiyatlarla "koleksiyon" veya "stok" ürünü olarak kendisine yer bulabiliyor.
Zanaatkârlar İçin Büyük Kayıp
Sunlight’ın piyasadan çekilmesi en çok geleneksel yöntemlerle çalışan deri ustalarını zor durumda bıraktı. Özellikle Kanada’daki yerli gruplar ve geleneksel deri işçileri, yüzyıllardır deri tabaklama ve işleme süreçlerinde vazgeçilmez bir malzeme olan bu sabunun eksikliğiyle karşı karşıya.
Zanaatkârlar, yaşadıkları krizi şu sözlerle ifade etti:
"Deri tabaklama yöntemimizde yalnızca bu sabunu kullanıyorduk. Ürünün piyasadan silinmesi, nesilden nesile aktarılan geleneksel yöntemlerimizin sürdürülebilirliğini tehlikeye atıyor."
Bir Devrin Sonu: Nostaljiye Dönüştü
-
yüzyıldan bu yana mutfak temizliğinden kişisel hijyene kadar hayatın her alanında kendine yer bulan Sunlight, çok yönlü kullanımı ve uzun ömrüyle biliniyordu. Ancak bu radikal kararla birlikte, milyonların evinde bulunan o tanıdık koku ve ambalaj artık yerini nostaljiye bırakıyor. Uzmanlar, markanın piyasadan çekilmesinin temizlik alışkanlıklarında kalıcı bir boşluk yaratacağını belirtiyor.